Korzár logo Korzár Zemplín

Poslanci Jana Vaľová a Erik Tomáš sviatky prežijú na východe

Primátorka Humenného Vianoce oslávi dvakrát. Prezradila aj netradičný recept.

Primátorka Vaľová. Vianoce slávi dvakrát.Primátorka Vaľová. Vianoce slávi dvakrát. (Zdroj: Anna Kornajová)

BRATISLAVA. Poslanec NR SR za Smer-SD Erik Tomáš prežije po rokoch Vianoce opäť na východnom Slovensku. Spolu s bratom a rodinami sa stretnú u rodičov.

Doma majú typické kresťanské Vianoce.

„Sme veriaci, zúčastníme sa na bohoslužbách, zídeme sa pri jednom stole, ochutnáme typické vianočné jedlá a rozbalíme darčeky. Nič špeciálne, ale aj v dospelom veku mám tieto sviatky veľmi rád,“ povedal Tomáš.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vaľová Vianoce oslávi dvakrát

Poslankyňa NR SR a primátorka Humenného Jana Vaľová (Smer-SD) Vianoce slávi nielen 24. decembra, ale aj na Troch kráľov 6. januára. Dôvodom je, že jej mama je Rusínka.

SkryťVypnúť reklamu

Na Štedrý deň dodržiava s rodinou všetky tradičné zvyklosti a od toho sa odvíja aj menu počas slávnostnej večere.

„Sú tam zastúpené nielen slovenské, ale aj rusnácke jedlá. Už sa tešíme na kapustnicu, kapustové bobaľky, rybu so zemiakovým šalátom. Možno takou špecialitou, ktorú ešte nie každý pozná, je fazuľová polievka slivčanka,“ opísala Vaľová.

„Potrebujeme na ňu dve hrste suchej fazule, dve hrste sušených sliviek alebo slivkový kompót, jušku - teda vodu z kvasenej kapusty, soľ a cukor. Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň dáme variť do tej vody z kvasenej kapusty a vody podľa potreby. K takmer uvarenej fazuli pridáme slivky alebo môžeme pridať slivkový kompót a všetko varíme až pokiaľ to nezmäkne. Polievka má byť hustá, podľa chuti ju trošku dosolíme alebo docukríme a môžeme pridať aj smotanu. Slivčanka má byť kyslastá. Môžeme ju jesť samostatne so zemiakmi, alebo s bielym koláčom,“ prezradila nám netradičný recept poslankyňa.

SkryťVypnúť reklamu

Vianočné tipy a recepty:

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 894
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 423
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 265
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 551
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 074
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 924
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 629
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu