MICHALOVCE. Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach v rámci praktickej časti maturitnej skúšky odboru hotelová akadémia prezentovali verejnosti medzinárodnú gastronómiu.
Ako informovala zástupkyňa riaditeľa školy Eva Pažinková, žiaci si pre svojich hostí pripravili jedlá z krajín, ako je Grécko, Poľsko či Nemecko.
Nechýbala tiež domáca kuchyňa.
"Pod vedením svojich konzultantov prichystali lákavé jedlo spolu s ukážkami jeho prípravy," vysvetlila. Hostia tak mali možnosť vidieť okrem iného tranšírovanie pstruha či sabráž.
Podľa jej slov nechýbali v ponuke typické jedlá medzinárodnej gastronómie, ako sú tzaziky, musaka, souvlaki, pečené bavorské koleno či kapustový koláč.
"Z dezertov to bola napr. baklava, macarons, čokoládové tartaletky s bielou ganache a veľa ďalších dobrôt," doplnila s tým, že všetci žiaci zvládli praktickú časť maturitnej skúšky úspešne.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.