Korzár logo Korzár Zemplín

Súťaž Kuchár Zemplína bude hodnotiť aj kuchár kráľovnej

Recepty prihlásilo 17 študentov z Košického a Prešovského kraja.

ilustračnéilustračné (Zdroj: ARCHÍV SME - MIROSLAVA CIBULKOVÁ)

MICHALOVCE. Kuchár, ktorý varil aj pre kráľovnú Alžbetu II., bude s kolegami hodnotiť gastronomické diela súťažných tímov na 5. ročníku súťaže Kuchár Zemplína 2017. Podujatie sa uskutoční 18. a 19. októbra v Michalovciach.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Do súťaže sa prihlásilo 17 jednotlivcov z deviatich škôl s gastronomickým zameraním, informovala hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Zuzana Bobriková.

Témou tohoročnej súťaže bude regionálna gastronómia a v každom jedle musí byť použitý produkt miestnej syrárne, alebo víno z tibavskej oblasti.

SkryťVypnúť reklamu

Súťaž sa koná v Školskom internáte Dúha na Špitálskej 8 v Michalovciach. Slávnostné otvorenie je v stredu 18. októbra o 10:00.

Súťaž Kuchár Zemplína organizuje Stredná odborná škola obchodu a služieb v Michalovciach v spolupráci s organizáciou Aregala Slovensko – Kuchári bez hraníc.

Prihlásili sa jednotlivci z deviatich škôl s gastronomickým zameraním. Recepty prihlásilo 17 študentov z Košického a Prešovského kraja.

Väčšina súťažiacich sú študenti stredných odborných škôl, spojených škôl a hotelových akadémií.

Dvanásť jednotlivcov, profesionálnych kuchárov zo slovenských reštaurácií, ale napríklad aj z Českých Budějovíc, zabojuje o titul Kuchár Zemplína v kategórii senior.

Veľké mená

Medzinárodná porota je aj tento rok zložená zo svetových kuchárskych mien.

SkryťVypnúť reklamu

Jedlá bude hodnotiť Daniel Ayton z Anglicka, ktorý je viceprezidentom World Master Chef Society a má výsadné právo variť pre kráľovnú Alžbetu II. a jej hostí.

V porote zasadne aj Krzysztof Gawlik, ktorý v roku 2015 získal titul „svetový šéfkuchár” (World Master Chef), prezident Aregaly - Kuchári bez hraníc, Dima Skaľ – šéfkuchár SOHO Bratislava, špecialista na japonskú kuchyňu, a David Michael Mizon – šéf pekárenského cechu z anglického Manchesteru.

Slovenským zástupcom v porote je Miloš Lachkovič, držiteľom titulu World Master Chefs Society, ktorý udeľuje svetová organizácia gastronomických profesionálov.

Súťaže

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 842
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 353
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 680
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 039
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 890
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 552
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu