Korzár logo Korzár Zemplín

Na buchty a pizzovníky pre odberné tímy spotrebovali kuchárky 55 kíl múky

V Humennom sa vzorne postarali.

V školskej jedálni pri ZŠ Dargovských hrdinov bolo od rána ako v úli.V školskej jedálni pri ZŠ Dargovských hrdinov bolo od rána ako v úli. (Zdroj: Jana Otriová)

HUMENNÉ. Od šiestej ráno bolo v kuchyni v Školskej jedálni (ŠJ) pri Základnej škole (ZŠ) Dargovských hrdinov ako v úli.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vedúca jedálne: Robíme s láskou

Súvisiaci článok Minúta po minúte: Pred odberovým miestom v Prešove zachraňovali muža s infarktom Čítajte 

Deväť šikovných kuchárok pod vedením vedúcej ŠJ Anny Dudášovej pripravovali pre členov testovacích tímov na 24 odberných miestach pizzovníky a pečené buchty.

„Na 750 kusov pizzovníkov sme spotrebovali 25 kilogramov múky. Na pečené buchty s džemom treba 30 kilogramov múky,“ hovorí Dudášová.

Pizzovníky a buchty ako vzpruha a slané a sladké prekvapenie pre členov tímov, ktorí pracujú v náročných podmienkach, vyhrali aj preto, že sa dajú dobre zabaliť a chutia rovnako dobre teplé aj studené.

SkryťVypnúť reklamu

„Budú im chutiť, robíme to s láskou,“ dodáva.

Zohranému tímu kuchárok išla robota od ruky, nezastavili ich ani fotoaparáty a kamery.

„Zatiaľ máme šesťsto pizzovníkov, potrebujeme 750. Ešte musíme spracovať tri cestá. Robota nám ide od ruky, lebo ešte nás čakajú buchty, ideme miesiť cesto,“ nezdržiavala sa pani Dana.

Do pol dvanástej musí byť všetko pobalené a pripravené na expedíciu.

Dobrá spolupráca

Riaditeľka ZŠ Dargovských hrdinov Adriana Bodová je rada, že mesto Humenné ako zriaďovateľ oslovil ich školu, aby takýmto spôsobom prispela k zlepšeniu nálady a atmosféry pri testovaní.

„Príprava naň je náročná, odberné tímy treba podporiť. Naše slano-sladké prekvapenie je poďakovaním za to, čo pre nás robia. Robia to perfektne a ich práca má zmysel,“ hovorí.

SkryťVypnúť reklamu

„Kuchárky prišli do práce s radosťou a s vervou pracujú ako včeličky,“ pochválila kuchárky.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

Koronavírus na Slovensku: Všetko dôležité na jednom mieste

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 725
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 232
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 139
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 253
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 993
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 953
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 811
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 354
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu