Korzár logo Korzár Zemplín

Už odmala videl variť v kuchyni otca. Teraz jeho recepty sledujú tisícky ľudí

Jedlá prezentuje v nárečí.

Lukáš Sirovec.Lukáš Sirovec. (Zdroj: Archív)

KAŠOV. Lukáš Sirovec pochádza z Kašova, dedinky pri Trebišove.

Jeho účet na Instagrame s názvom „chlop v kuchni“ je plný jedla. Píše o jednoduchých, rýchlych aj zložitejších receptoch, ktoré sleduje približne 27-tisíc ľudí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nápady na jedlá prezentuje spontánne a charakteristicky pre východniara, teda v nárečí. V príspevku napríklad píše, že na jedlo je potrebných sto gramov bieleho mäsa a vzápätí dodá, že je to kuracie.

Stáva sa totiž, že mu ľudia nerozumejú a v správach sa pýtajú, čo to znamená.

Súvisiaci článok Z Bratislavy sa presťahovali do Budimíra: Východniari žijú rozumnejšie Čítajte 

„Sledujú ma aj ľudia zo západného Slovenska, ktorí výraz biele mäso nepoznajú. Napríklad aj výraz poper, teda čierne korenie, je pre niektorých neznámy pojem,“ vysvetľuje.

SkryťVypnúť reklamu

Prezentovať nápady na jedlá v nárečí sa rozhodol z jednoduchého dôvodu. Keď čítal na internete recepty v slovenčine alebo v angličtine, zdalo sa mu to fádne.

„Po východniarsky to však znie dosť vtipne,“ hovorí.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným Korzar.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C8ZZH na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.

Sociálne siete

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 868
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 392
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 626
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 050
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 903
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 588
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu