Korzár logo Korzár Zemplín

Upiekli maxipizzu

Na sviatok zamilovaných sv. Valentína upiekli v jednej z michalovskej pizzérií trojmetrovú pizzu v tvare srdca. Na extra špecialite pre zamilovaných

pracoval profesionálny kuchár a štyria pomocníci sedem hodín.

MICHALOVCE. Majiteľ pizzérie Pavol Vojtovič hovorí, že na sviatok svätého Valentína chceli pre zamilované páry pripraviť netradičnú atrakciu. Kuchári preto upiekli pizzu, ktorá má na dĺžku aj na šírku tri metre. Skladá sa zo šiestich druhov pizze. Na jej výrobu použili 25 kilogramov múky, 12 kg šunky, 12 kg štyroch druhov syra, množstvo ovocia a zeleniny. Pizzu začali piecť presne v stredu o polnoci a skončili vo štvrtok o siedmej ráno. Unikátna gigantická pizza pozostáva z menších 29 pízz o rozmeroch 55 x 55 centimetrov. Na ich príprave sa podieľal hlavný kuchár Ján Čičák, jeho pomocník Peter Vojtovič, Lenka Maskaľová a Pavol a Danka Vojtovičovi. Okraj obrovského pizzového srdca lemoval veľký nápis Valentín.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Pizza sa stala atrakciou

Kuchár Janko pri jej výrobe doslova kúzlil. Pripravené cesto vyhadzoval a tvaroval vo vzduchu meter nad hlavou. Rôzne druhy pizze pripravuje už sedem rokov a pracoval vo viacerých renomovaných pizzériach. Cesto obľúbenej talianskej pochúťky dokáže pred vložením do pece vytočiť jednou rukou. Maxipizzu začali krájať pre zákazníkov až o štvrtej popoludní. Pre Michalovčanov bola počas celého dňa veľkou atrakciou. Do pizzérie ju chodili obdivovať davy zvedavcov. Obrovská pizza nebola jediným prekvapením počas dňa zamilovaných. Zákazníkom v ten deň podávali aj špeciálne vykrojovanú pizzu v tvare srdca.

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 888
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 414
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 264
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 577
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 069
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 918
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 615
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu