Korzár logo Korzár Zemplín

Budúci hoteloví manažéri sa zapotili v kuchyni

Michalovce - Budúci hoteloví manažéri sa zapotili v kuchyni. Vo vlastnom záujme majú po 4. ročníku šancu získať výučný list. Túto možnosť ponúka

Združená škola hotelových služieb a obchodu každému, využili ju takmer všetci.

„Uvedomujú si, že ak budú chcieť kontrolovať podriadených, musia vedieť, o čom to je. Naviac, po získaní výučného listu majú ešte väčšiu šancu na stáž v zahraničných hoteloch. Mnohí tam odchádzajú hneď po skúškach," vysvetľuje majsterka hoteliérov Danka Šperňáková.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Štvrtáčky Lucia Kuročková a Beáta Demská jej slová potvrdzujú: „V triede je nás 32, z toho 22 dnes robíme skúšky. Niektorí už odcestovali, urobia ich inokedy." Obe dievčatá zajtra absolvujú ústne skúšky a vo štvrtok už cestujú do Nemecka, kde budú tri mesiace: „Je to výhoda tejto školy. Uplatniť sa možno už počas štúdia. Okrem nemčiny študujeme aj angličtinu." Menu, zložené zo 4 jedál, si každý losoval. Beáte a Lucii sa ušiel neapolský šalát, pečené karé so sušenými slivkami, černovské bryndzové pirohy a lahodný jahodový krém. „Je to ľahké," tvrdia unisono.

SkryťVypnúť reklamu

Rovnako ohodnotili svoje menu aj Gabriel Balog zo Starého a Ondrej Michalčo z Dolného Klčova. „Paradajky plnené šalátom, pečená kačica, dusená kapusta a zemiakové lokše. Keď viete, ako na to, nič nie je ťažké," smejú sa budúci hoteloví manažéri, rezko sa zvŕtajúc okolo hrncov. Nečudo, na prípravu jedál majú určitý časový limit: „Tento rok vonku nejdeme, boli sme vlani - na Cypre. Ale asi nás v sezóne stretnete na Zemplínskej šírave."

Skúšky vyvrcholili podvečernou recepciou pre rodičov. „Aby videli, čo ich deti dokážu," dodáva majsterka.

Autor: lyv

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 905
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 432
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 269
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 518
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 080
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 935
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 650
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu