Korzár logo Korzár Zemplín

Michalovčania podľahli Gastroshow ošiaľu

Michalovce - Mekkou gastronómie sa včera stal michalovský hotel Družba, v ktorom sa popoludní doslovne nedalo dýchať. Stovky zvedavcov sa snažili

dostať do salónika hotela, v ktorom okrem barmanskej show a exibične nadekorovaných špecialít na slano aj sladko mohli obdivovať dvadsiatku slávnostných tabulí od výmyslu sveta, pripravené rafinovaným, kreatívnym, ale decentným spôsobom zároveň. Na 15. ročníku Gastroshow, ktorú v spolupráci s hotelom Družba pripravuje michalovská Združená škola hotelových služieb a obchodu, bolo zase na čo pozerať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Chodím sem každý rok a stále rozmýšľam nad tým, či vôbec je ešte možné vymyslieť niečo iné, nové. Ako vidno, dá sa to. Kreativita študentov nemá hranice," myslí si 42-ročná Michalovčanka Anna, ktorá na Gastroshow prišla aj so synom a manželom. Najviac ocenila to, že väčšinou exponátov sa nemusela len kochať, ale ich aj ochutnať: „Úžasné sú tie koláčiky pri tabuli Svadba či jednohubky pri Večeri pri spoločnej poľovačke. Ochutnala som aj miešané nápoje. Zaujala ma nielen ich príprava, ale aj ich vzhľad a chuť."

SkryťVypnúť reklamu

Za podnetnú a inšpiratívnu považujú michalovskú súťažnú prehliadku aj Veronika Lovásová a Erika Linhartová z Hotelovej akadémie v Košiciach. „Pred dvoma týždňami sme boli so svojou tabuľou Kráľ Slnko, ktorú vidíte aj tu, na gastrofestivale v Ostrave. Vyhrali sme druhú cenu, tak sa hádam niečo podarí aj tu," myslí si Veronika. Erika dodáva, že „Ostrava bola úžasná, ale aj tu to stojí za to." Obe unisono povedali, že v Michalovciach dostali kopu nových nápadov: „Najzaujímavejším je určite Vôňa ďalekého Orientu. Bolo určite ťažké zohnať všetok 'materiál', ale vyzerá to výborne."

Dostatok zvedavcov sa kopil aj pri „poľovníckej" tabuli, ktorú pripravovali študentky hostiteľskej školy. „Otec je poľovník a ja si tiež robím poľovnícke skúšky. Ľudia sa najčastejšie pýtajú, odkiaľ sme zohnali rekvizity a dekoráciu a či si môžu niečo zobrať. Môžu," smeje sa Lucia Barančová zo Sečoviec, ktorá bola hlavnou iniciátorkou vzniku tejto tabule. Dodávať, že okrem trofejí či kŕmidla pre lesné zvieratá si tu návštevníci mohli obzrieť a ochutnať špeciality zo zveriny, je hádam zbytočné...

SkryťVypnúť reklamu

Priazeň verejnosti teší aj riaditeľa školy Miroslava Sivého: „Je to možnosť prezentovať školu, jej študentov, pre ľudí je to šanca inšpirovať sa. Už roky sa snažíme otvárať nielen smerom k svetu, kam chodia naši študenti na praxe a sú veľmi žiadaní, ale aj smerom k verejnosti, aby o nás vedela. Ocenením našich snáh je fakt, že sa tu dnes nedá pohnúť a počet záujemcov o štúdium na našej školy tento rok sa pohybuje okolo 850."

Študenti stoly nielen pripravujú, ale aj súťažia o najkrajší. Okrem Michalovčanov o priazeň verejnosti aj poroty bojovali školy z celého východu republiky - od Košíc cez Vranov nad Topľou a Trebišov až po Humenné. Napriek prehováraniu riaditeľ nebol ochotný prezradiť názov tabule, ktorá vyhrala. „Porota mala ťažkú úlohu, dozviete sa to včas," povedal. Viac si o Gastroshow prečítate v prílohe Východ.

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 888
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 414
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 264
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 577
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 069
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 918
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 615
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu