Korzár logo Korzár Zemplín

Polovica Zemplínčanov si priznania nechala na poslednú chvíľu

Zemplín Slovenský národ je nepoučiteľný rovnako ako v minulosti, aj tento rok si mnohí Zemplínčania nechali podanie daňových priznaní na poslednú

chvíľu. V zemplínskych pobočkách Daňových úradov bolo včera plno od rána až doslovne do záverečnej, ktorá bola o šiestej. Napriek personálnemu posilneniu a predĺženiu pracovnej doby, sa úradníci rozhodne nenudili.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Už tri dni máme predĺženú pracovnú dobu do šiestej večer a posilnili sme aj služby - teraz je na tejto agende asi 15 ľudí," povedal nám riaditeľ trebišovského Daňového úradu Ing. Ján Belák.

Ako dodal, ceremoniál sa opakuje so železnou pravidelnosťou každý rok. "Do konca minulého týždňa podala daňové priznania len asi polovica osôb, tá druhá čakala na posledné dni - je to tak stále, národ je proste nepolepšiteľný," skonštatoval.

SkryťVypnúť reklamu

Napriek blížiacemu sa koncu, vybavovanie stránok prebehlo bez väčších problémov. "Rady sa tvorili len v čase príchodu autobusov, kedy sa všetci nahrnuli naraz, ale naši pracovníci to zvládali rýchlo, aby ľudia nemuseli dlho čakať," povedal.

Viacerí žiadali aj o predĺženie lehoty na podanie priznania. "Najčastejším argumentom boli dlhodobé maródky, ale týkalo sa to aj ľudí, ktorí pracujú v Čechách a ešte vlani nemuseli podávať priznanie, ale teraz už musia," vysvetlil.

O odklad požiadali desiatky subjektov aj v akčnom rádiu humenského Daňového úradu. "Vyhoveli sme asi 80 žiadostiam," povedal jeho riaditeľ Ing. Miroslav Demčák. Aj tu už po Veľkej Noci personálne posilnili vybavovanie tejto agendy, denne sa ňou až do šiestej večer zaoberalo asi 20 úradníkov. Pri spracovaní prijatých priznaní do databázy im vypomáhali aj absolventi, prijatí cez úrad práce.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: lyv

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 777
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 283
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 254
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 861
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 980
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 828
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 432
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu