Dušan Fúzik, šéfkuchár Slovenskej reštaurácie na Masarykovej ulici v Michalovciach
Filé lososa s chrenovou omáčkou
Suroviny na 1 porciu: 200 g lososa, 30 g sterilizovaný chren, 40 g kukurica, čierne korenie, Klasik - polievkové korenie, ocot, olej, citróny, kryštálový cukor, múka hladká, šľahačka spray, kyslá smotana, maslo, uhorky, paprika, paradajky
Ako na to: Filé z lososa pokvapkáme citrónom, osolíme rybacím korením, uložíme na panvicu a asi desať minút opečieme na masti (kým nie je dosť mäkký), pridáme maslo a mierne podusíme. Medzitým si pripravíme opekané zemiaky a smotanu s chrenom. Lososa polejeme chrenovou omáčkou a podávame.
Servírovanie: Podávame s opekanými zemiakmi, a zeleninovou oblohou (uhorky, paprika, paradajka)
(juke)
Dobrú chuť
Autor: lyv
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.