Šéfkuchár Juraj Šuták z reštaurácie Paladium na Gorkého ulici v Michalovciach
Kurací steak na póre a chili omáčke
Suroviny na 1 porciu: 150 g kuracích pŕs, 1 dl sladkej šľahačkovej smotany, 100 g čerstvo nakrájaného póru, olivový olej, hydinový vývar, steakové korenie
Ako na to: Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme steakovým korením. Prudko osmažíme na olivovom oleji, do výpeku potom pridáme pór, podusíme a podlejeme troškou vývaru a sladkou šľahačkovou smotanou. Bešamelovú omáčku pridáme pre lepšiu konzistenciu. Nakoniec podľa chuti dáme chili omáčku a trošku vegety. Ako prílohu podávame ryžu alebo maslové halušky. Ozdobíme pásikom opečenej anglickej slaniny a bylinkovým maslom.
Autor: Kino Centrum Snina
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.