Korzár logo Korzár Zemplín

Vo Veľkých Kapušanoch dnes budú súťažne variť halászlé

Veľké Kapušany - Dnes si v areáli tunajšieho zariadenia Energosun opäť vyskúšajú svoje kuchárske umenie majstri vo varení halászlé. V tradičnom

termíne sa tu totiž uskutoční už 6. ročník súťaže vo varení tejto špeciality. Ako nám prezradili na veľkokapušianskom magistráte, tento rok očakávajú rekordnú účasť.

Ako sme už v našom denníku písali, do súťaže sa každoročne hlásia trojčlenné kuchárske tímy, ktoré musia v danom časovom limite uvariť aspoň 7 litrov polievky s tým, že každé družstvo 4 litre halászlé odovzdá organizátorom - tí ho použijú na občerstvenie účastníkov Behu Kapušianskou pláňavou, ktorý sa tradične koná v rovnakom termíne a čase. „Samotná súťaž začína ráno o ôsmej s tým, že každý odovzdá hotové jedlo do pol jedenástej. Následne ich posúdi odborná komisia, ktorá vyberie päť najchutnejších a najlepších druhov halászlé a družstvá, ktoré ich pripravili, dostanú ceny," uviedla pre KORZÁR pracovníčka MsÚ vo Veľkých Kapušanoch Edita Czapová.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

To, že zaujímavá súťaž si získava čoraz viac prívržencov, dokazuje, že tento rok sa do nej prihlásil rekordný počet družstiev. V minulosti ich bývalo dvanásť až štrnásť, teraz ich bude až 19! „O varenie halászlé prejavili záujem nielen tradiční účastníci, ale aj viacerí nováčikovia - tímy z Malých Raškoviec, CHZP Apollo až z Nitry, z Psychiatrickej kliniky z Košíc či michalovského združenia Integra a iní," dodala na záver E. Czapová.

Autor: lyv

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 842
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 353
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 680
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 039
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 890
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 552
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu