Korzár logo Korzár Zemplín

DNES VARÍ

šéfkuchár Juraj Ľupták z Rybárskej Koliby za Vojenskou zotavovňou na Zemplínskej šíravePlnený pečený pstruhSuroviny: 1 porcia200 g pstruh50 g

šéfkuchár Juraj Ľupták z Rybárskej Koliby za Vojenskou zotavovňou na Zemplínskej šírave

Plnený pečený pstruh

Suroviny: 1 porcia

200 g pstruh

50 g sliviek

50 g mandlí

400 g zemiakov

maslo

múka

korenie

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako na to: Pstruha najprv necháme 24-hodín pred pečením namočeného v rybárskej marináde, ktorú dostanete bežne kúpiť v obchode. Podľa vlastného gusta si ju ešte môžete dochutiť cesnakom, vínkom a korením. Celú rybu polejeme citrónovou šťavou. Potom si pripravíme plniacu zmes, do ktorej idú mandle, sušené slivky marinované v kvalitnom suchom portskom víne, trochu múky a celé to mierne okoreníme. Množstvo zmesi si pripravíme podľa veľkosti ryby. Hotovú plnku vložíme do ryby a zašijeme grilovaciou ihlou. Pstruha potom opečieme na masle z obidvoch strán po päť minút. Upečenú rybu podávame s americkými zemiakmi, hranolkami, alebo s chlebom. Samozrejme nechýba ani bohatá zeleninová obloha a plátky citrónu. Táto lahodná pochúťka vám pripomenie nielen odchádzajúcu atmosféru uplynulého leta, ale je aj perfektným menu na romantickú večeru pri dobrom víne.

SkryťVypnúť reklamu

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ !

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 896
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 424
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 266
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 544
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 075
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 926
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 634
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu