Vedúca kuchyne Pizzerie Romana v Michalovciach Hana Kocunová
Kuracie soté s fazuľkou
Suroviny:
480 g kuracích pŕs
120 g fazuľky Heinz v paradajkovej omáčke
400 g opekané zemiaky
400 g ryža
40 g oleja
korenia: rozmarín, gyros, zmes korenia na hydinové steaky, vegeta
Ako na to:
Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme a okoreníme ich. Potom necháme cez noc v náleve, aby korenie prešlo celým kuracím mäsom.
Potom ho osmažíme na prudkom ohni. Keď mäso začne mať zlatisté zafarbenie, začneme k nemu pomaly pridávať aj fazuľku s paradajkovou omáčkou. Takúto zmes musíme pod pokrievkou smažiť asi 3 minúty.
Ako prílohu si medzitým prichystáme ryžu, hranolky alebo americké zemiaky, ktoré neskôr pridáme na tanier k mäsu s fazuľkou. Nielen vizuálny, ale aj chuťový dojem vylepší zeleninová obloha podľa vlastnej fantázie.
Prajeme vám dobrú chuť!
Autor: jč
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.