Korzár logo Korzár Zemplín

DNES VARÍ

Šéfkuchár Marián Vaňo z reštaurácie Galaxy v MichalovciachPOCHÚŤKA "GALAXY" V ZEMIAKOVEJ PLACKESUROVINY:1500 g bravčového stehna30 g soľ1

Šéfkuchár Marián Vaňo z reštaurácie Galaxy v Michalovciach

POCHÚŤKA "GALAXY" V ZEMIAKOVEJ PLACKE

SUROVINY:

1500 g bravčového stehna

30 g soľ

1 mleté čierne korenie

100 g údenej slaniny

100 g cibule

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

100 g údenej krkovičky

20 g mletej červenej papriky

100 g šampiňónov

50 g kápie

zemiakové placky:

840 g zemiakov

10 g soli

200 g hladkej múky

100 g mlieka

1 vajíčko

10 g cesnak

200 g oleja

majoránka a čierne mleté korenie

AKO NA TO:

1. Zemiaky očistíme, jemne postrúhame, pridáme ostatné suroviny, premiešame a pečieme na rozohriatom oleji okrúhle placky

SkryťVypnúť reklamu

2. Bravčové mäso pokrájame na drobné kúsky, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať

3. Údenú slaninu pokrájame na kocky, pridáme cibuľu a odležané mäso. Spolu opečieme a pridáme lečo, mletú červenú papriku, uvarenú krkovičku a šampiňóny. Všetko spolu krátko podusíme. Mäsovú zmes urovnáme na upečenú placku a ozdobíme.

Podávame s bohatou zeleninovou oblohou

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 894
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 423
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 265
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 551
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 074
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 924
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 629
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu