Korzár logo Korzár Zemplín

Starosta Zemplínskych Hámrov varí kapustnicu a lá Gajdoš

Strávite veľa času za kuchynskou linkou, alebo varíte len občas? - Hlavným kuchárom v našej domácnosti som ja. Varím rád pre rodinu, aj pre hostí.

Strávite veľa času za kuchynskou linkou, alebo varíte len občas?

- Hlavným kuchárom v našej domácnosti som ja. Varím rád pre rodinu, aj pre hostí. Je to môj koníček. Párty často nerobím, ale keď sa u nás stretnú priatelia, moje kráľovstvo je pri záhradnom grile.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ktoré jedlo uvaríte hravo a naopak, na ktoré by ste si vôbec netrúfol?

- Hravo robím jednu špecialitu, ktorá sa volá kapustnica a lá Gajdoš. Je v nej veľké množstvo hríbov a klobásky. Dôležitý je však spôsob, ktorým sa celá kapustnica je. Nevyhnutne k nej patria smažené teľacie rezne, ktoré sa jedia priamo z ruky a veľký varený zemiak. Chutí to vynikajúco. Mnohí si túto špecialitu pochvaľujú. Jedlo, na ktoré si netrúfam, sú koláče. Nerád ich pečiem.

SkryťVypnúť reklamu

Akoby mala podľa vás vyzerať romantická večera a kde by ste ju strávili a s kým?

- Bolo by to v prírode pri potôčiku a robil by som jedlo na grile. K tomu fľaška červeného vínka a moja manželka. Do uška by hral Verdi a jeho Nabucco. Jednoducho pohoda.

Stali by ste sa niekedy vegetariánom, ak nie tak prečo?

- Je to podľa mňa istý druh puritánstva a to ja neuznávam. Človek by mal jesť to na čo má chuť. Či už je to mäso, alebo zelenina.

Aké najbláznivejšie jedlo ste jedli vo svojom živote?

- Nebolo síce najbláznivejšie, ale najhoršie určite. Zle navarené strapačky, kde zemiaky boli tvrdé ako krekry a kapusta bola doslova zhnitá.

Ak by ste stroskotali na pustom ostrove. Čo by ste tam všetko potrebovali a akú stravu by ste tam boli ochotní jesť po celý rok?

SkryťVypnúť reklamu

- No samozrejme ryby. A ani by mi to nevadilo, že ich mám jesť po celý rok, pretože ich mám veľmi rád.

Strážite si svoju váhu a sledujete, čo jete? Ako zhadzujete zbytočné kilá? Nechávate sa inšpirovať fitnes časopismi? Stravujete sa zdravo?

- Sledujem svoju váhu pozorne, ale zase nekladiem si nejaké obmedzenia v jedení. Skúšam niekedy aj nové recepty, ktoré sú súčasťou zdravej výživy a vyhýbam sa tučným jedlám. Mám doma stacionárny bicykel na ktorom každý večer trénujem. Kombinujem to s posilňovacím strojom na veslovanie. Ale uprednostňujem skôr prechádzku v prírode, aspoň na polhodinky. Modernými fitnes časopismi sa zase nenechávam inšpirovať.

Autor: mpo

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 896
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 424
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 266
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 544
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 075
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 926
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 634
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu