uvidíte sami.
SUROVINY (na 4 porcie):
2 celé hlávky cesnaku
1 pretlačený strúčik cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1 čili paprička
300 g šampiňónov
350 g Rigatoni cestovín
soľ a čierne korenie
150 ml šľahačkovej smotany
2 lyžice strúhaného parmezánu
POSTUP:
1.Predhrejte rúru na cca 200°C. Odkrojte stopky z celých (nelúpaných) hlávok cesnaku, dajte ich na malý pekáčik a pokropte ich olivovým olejom. Pečte v rúre asi 30 minút, po 15 minútach ich otočte. Dostanú zlatistú farbu. Nechajte ich vychladnúť.
2.Posekajte čili papričku na drobno s tým, že odstránite semienka. Pokrájajte šampiňóny na plátky. Nahrejte panvicu s olivovým olejom a smažte ich asi 8 minút.
3.Pridajte posekané čili a pretlačený cesnak a smažte ďalšie 4 minúty.
4.Medzitým uvarte cestoviny v slanej vriacej vode do stavu Al Dente. Olúpte upečený cesnak, trochu ho posekajte a pridajte ho na panvicu so šampiňónovou zmesou.
5.Potom primiešajte šľahačkovú smotanu, soľ a čierne korenie, cestoviny preceďte a pridajte ich do omáčky. Pridajte parmezán a dobre premiešajte. Podávajte teplé.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ!!!
Autor: Gabriela Grmolcová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.