CESTOVINY S ORECHAMI A LESNÝMI HRÍBAMI
Tento nádherný a ľahký recept pochádza z regiónu mesta Parma na Sicílii a kombinuje možno pre našinca dve dosť netradičné chute. Po vyskúšaní však zistíte že to naozaj nie je až také nemožné a že orechy a hríby sú veľmi vďačnou kombináciou.
Suroviny (na 4 porcie):
100g sušených hríbov
350g cestoviny
soľ a čierne korenie
80g orechov
1 kávová lyžička sušenej bazalky
pol kávovej lyžičky sušenej šalvie
200ml šľahačkovej smotany
1 strúčik cesnaku
25g masla
50g strúhaného parmezánu
AKO NA TO:
1. Namočte hríby v teplej vode a zakryte ich na 10 minút.
2. Medzitým uvarte cestoviny, Al Dente (tvrdšie, nerozvarené)
3. Pokiaľ sa cestoviny varia, posekajte orechy na malé kúsky, pridajte bazalku, šalviu soľ, korenie a dobre premiešajte.
4. Pretlačte cesnak, sceďte hríby a nechajte ich chvíľu uschnúť.
5. Do hrnca dajte maslo, cesnak a osmažte ho 1-2 minúty. Pridajte hríby a šľahačku, a prehrejte to.
6. Potom primiešajte uvarené cestoviny a parmezán a dobre premiešajte.
Dobrú chuť.
Autor: KINO KLUB
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.