Korzár logo Korzár Zemplín

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

Dnes vám ponúkam zaujímavý recept z cestovín, ktoré ocenia nielen milovníci talianskej kuchyne, ale aj vegetariániLasagne di RicottaSUROVINY (na

Dnes vám ponúkam zaujímavý recept z cestovín, ktoré ocenia nielen milovníci talianskej kuchyne, ale aj vegetariáni

Lasagne di Ricotta

SUROVINY (na 4 - 6 porcií)

450 g Ricotta syr alebo tučného tvarohu

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

225 g strúhaného syra(najlepšie parmezánu)

soľ a čierne korenie

3 vajíčka, dobre vyšľahané

50 g masla

225 g lasagne cestovín

2 polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate

4 lyžice mlieka

Postup:

1.Uvarte cestovinu v slanej vode vo veľkom hrnci s trochou oleja, no varte ich postupne, aby sa vám nepolepili. Po uvarení cestoviny usušte a poukladajte ich na suchú čistú utierku. Na klasické lasagne cestovinu predvárať nepotrebujete, pretože mäsová omáčka obsahuje viac tekutiny, v ktorej sa cestovina uvarí a zapečie zároveň. Náš recept však túto možnosť neposkytuje, pretože naša syrová hmota neobsahuje dostatočné množstvo tekutiny.

SkryťVypnúť reklamu

2.Pretlačte Ricottu alebo tvaroh cez jemné sitko, primiešajte strúhaný syr, soľ, korenie a vajíčka. Vymiešajte do hladka a nechajte chvíľu odstáť.

3.Vymastite plech maslom a poukladajte naň plátky lasagní tak, aby pokryli celé dno. Polejte cestovinu mliekom a potrite na to vrstvu syrovej hmoty. Na to opäť vrstvu cestovín a syrovej hmoty až pokiaľ nevyčerpáte všetky suroviny. Poslednou vrstvou by mal byť syr.

4.Posypte to celé posekanou vňaťou a pečte vo vyhriatej rúre (cca 180 - 190°C), 30 - 45 minút.

Prajem dobrú chuť!!!!

Autor: www.i-laskanie.sk

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 862
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 383
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 645
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 045
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 900
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 576
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu