Úžasný šalát v lete či v zime, plný rôznych chutí a vôní, vhodný pre vegetariánov, ktorí majú radi rybky.
SUROVINY:
500g malé zemiaky
250g paradajky, pokrájané na malé kocky
200g zelenej fazuľky
200g tuniak v oleji
4 sardelové očká
čerstvá bazalka
čerstvé šalátové listy
DRESSING:
1 cibuľa, posekaná na drobno
3 lyžice bieleho vínneho octu
2 lyžice krémžskej horčice
100 ml olivový olej
čierne korenie
AKO NA TO:
1.Zemiaky v šupke nechajte 20 minút variť vo vriacej vode.
2.Rozohrejte rúru na 200 stupňov, pekáč ľahko potriete olivovým olejom, poukladajte naň paradajky, polejte olejom a pečte ich asi 10 minút.
3.Do nádoby s úzkym hrdlom dajte všetky ingredencie do dressingu okrem oleja a poriadne vymiešajte. Potom pridajte olej a znova priadne premiešajte.
4.Sceďte a vysušte zemiaky, prerežte ich na polovice a poukladajte do nádoby na šalát. Polejte ich dressingom.
5.Ponorte zelenú fazuľku do vriacej vody a nechajte variť asi 2 minúty. Poriadne vysušte a ešte teplé pridajte ku zemiakom. Pridajte rozmrveného tuniaka spolu so sardelovými očkami a ešte horúcimi paradajkami z rúry a všetko zmiešajte dokopy. Posypte bazalkou a podávajte
Dobrú chuť želá Rasťo Vojtovič, šéfkuchár Francúzskej reštaurácie hotela Devín.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.