ktoré nemajú radi kapustu a kel, by si to mali vychutnať. Je pomerne sýty a je ho možné ho jesť za tepla ale aj za studena.
Cabbage Galette (kapustový koláčik)
SUROVINY (NA 6 PORCIÍ):
1/2 kelu, posekaného na hrubo
2 lyžice olivového oleja
200 g údenej slaniny, pokrájanej na kocky
2 vajcia
1 cibuľa, posekaná na drobno
3 strúčiky cesnaku, pretlačeného
2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
soľ a čierne korenie podľa chuti
200g hladkej múky
250 ml mlieka
POSTUP:
1.Vyhrejte rúru na 180°C.
2.Obvarte kel v slanej vriacej vode (cca 3 minúty)
3.Omastite pekáč alebo pyrexovú misku olivovým olejom a nahrejte ju v rúre. V inej miske zmiešajte slaninu, vajcia, cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Potom pridajte múku a mlieko a vymieste do vláčneho cesta.
4.Rozdeľte cesto na dve časti, rozváľajte ho na cca 1 cm hrubé pláty. Väčším vysteľte dno a okraje pekáča, potom vložte obvarený kel a druhým plátom cesta prikryte a zlepte okraje obidvoch plátov cesta.
5.Vrch môžete potrieť žĺtkom z vajíčka a pečte 35 minút.
Dobrú chuť praje Rasťo Vojtovič, šéfkuchár Francúzskej reštaurácie hotela Devín
Autor: lyv
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.