Korzár logo Korzár Zemplín

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

Tento sedliacky alebo vidiecky tanier, pochádzajúci z francúzskeho regiónu Auvergne, je svojím zložením veľmi podobný slovenskému jedlu. Aj deti,

ktoré nemajú radi kapustu a kel, by si to mali vychutnať. Je pomerne sýty a je ho možné ho jesť za tepla ale aj za studena.

Cabbage Galette (kapustový koláčik)

SUROVINY (NA 6 PORCIÍ):

1/2 kelu, posekaného na hrubo

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2 lyžice olivového oleja

200 g údenej slaniny, pokrájanej na kocky

2 vajcia

1 cibuľa, posekaná na drobno

3 strúčiky cesnaku, pretlačeného

2 lyžice posekanej petržlenovej vňate

soľ a čierne korenie podľa chuti

200g hladkej múky

250 ml mlieka

POSTUP:

1.Vyhrejte rúru na 180°C.

SkryťVypnúť reklamu

2.Obvarte kel v slanej vriacej vode (cca 3 minúty)

3.Omastite pekáč alebo pyrexovú misku olivovým olejom a nahrejte ju v rúre. V inej miske zmiešajte slaninu, vajcia, cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Potom pridajte múku a mlieko a vymieste do vláčneho cesta.

4.Rozdeľte cesto na dve časti, rozváľajte ho na cca 1 cm hrubé pláty. Väčším vysteľte dno a okraje pekáča, potom vložte obvarený kel a druhým plátom cesta prikryte a zlepte okraje obidvoch plátov cesta.

5.Vrch môžete potrieť žĺtkom z vajíčka a pečte 35 minút.

Dobrú chuť praje Rasťo Vojtovič, šéfkuchár Francúzskej reštaurácie hotela Devín

Autor: lyv

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 825
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 344
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 733
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 027
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 873
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 523
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu