Korzár logo Korzár Zemplín

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

Toto chutné a veľmi obľúbené vegetariánske jedlo pochádza z oblasti Stredozemného mora, ktorá je známa používaním zdravých surovín ako je napr.

olivový olej, množstvo čerstvej zeleniny a rýb. Pri tomto jedle platí známa guľášová zásada, že čím dlhšie sa varí tým lepšie to bude a je stále lepšie na ďalší deň po uvarení.

SUROVINY (na 6 porcii):

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

9 lyžíc olivového oleja

2 cibule, posekané na drobno

2 strúčiky cesnaku pretlačené

3 červené papriky, pokrájané na stredne veľké kocky

2 baklažány, pokrájané na kocky

2 cukiny, pokrájané na kocky

1 liter konzervovaných paradajok v náleve

400ml vody

1 kávová lyžička oregana

1 kávová lyžička majoránky

SkryťVypnúť reklamu

1 polievková lyžica čerstvej posekanej petržlenovej vňate

soľ a čierne korenie podľa chuti

POSTUP:

1. Rozpáľte 3 lyžice olivového oleja vo väčšom hrnci, pridajte cibuľu a cesnak a orestujte na miernom ohni asi 3 minúty.

2. Pridajte papriku, baklažán a cukinu, restujte ďalších 5 minút.

3. Potom pridajte paradajky (aj s nálevom), vodu, oregano, majoránku a petržlenovú vňať a duste cca 45 minút.

4. Na konci polejte zbytkom olivového oleja a dochuťte soľou a korením.

Dobrú chuť

Autor: Ratatouille

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 869
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 395
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 616
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 052
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 905
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 590
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu