Korzár logo Korzár Zemplín

SPOD POKRIEVKY RASŤA VOJTOVIČA

KURČA PO BASKICKY (Poulet Basquaise)SUROVINY:1 kurča, cca 1,5 kg100 ml olivového oleja2 malé cibule, nasekané na drobno3 strúčiky cesnaku,

KURČA PO BASKICKY (Poulet Basquaise)

SUROVINY:

1 kurča, cca 1,5 kg

100 ml olivového oleja

2 malé cibule, nasekané na drobno

3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno

2 červené papriky, očistené a pokrájané na kocky

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1 zelená paprika, posekaná na kocky

1 čilli paprička

1/2 čajovej lyžice tymiánu

1 bobkový list

250 ml bieleho vína

150 g paradajkového pretlaku

2 paradajky bez kože

750 ml kuracieho vývaru

100 g čiernych olív

AKO NA TO:

1.Predhrejte rúru na 220°C a rozkrojte kurča na 8 porcii.

SkryťVypnúť reklamu

2.Na hlbokej panvici rozpáľte olivový olej a a osmažte kura do zlatova.

3.Dajte kura na bok a na panvicu pridajte cibuľu, cesnak, červenú, zelenú papriku, čili, tymián, bobkový list a biele víno. Priveďte do varu a zredukujte na polovicu.

4.Preložte do hrubého hlineného alebo kovového hrnca, pridajte paradajky, pretlak, kurací vývar a priveďte do varu.

5.Potom pridajte kuracie kúsky a olivy. Prikryte pokrievkou a vložte do rozohriatej rúry na cca 45 minút.

6.Podávajte s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.

PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

Autor: www.health.gov.sk

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 869
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 395
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 616
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 052
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 905
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 590
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu