Korzár logo Korzár Zemplín

Spod pokrievky Rasťa Vojtoviča

Rok 2003 by sa podľa môjho názoru patrilo uzavrieť receptom na rybu, pri varení ktorej sa ani nezapotíte, ani pri tom nestrávite veľa času. Aj

napriek tomu, že kombinácia horčice a ryby je pre nás, Slovákov, dosť netradičná, v správnych pomeroch ju zo srdca odporúčam. Stačí len suroviny kúpiť, jednoducho ich zmiešať dokopy, počkať niekoľko minút a chutné jedlo je na stole. Jedna vec je však predsa len dôležitá a to kúpiť naozaj čerstvú rybu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečený pstruh s horčicovou krusťou

SUROVINY (4 porcie):

4 pstruhy - cca 250 - 300 g kus

2 polievkové lyžice plnotučnej horčice

200 g kremžskej horčice

2 polievkové lyžice horčicových semienok

SkryťVypnúť reklamu

olivový olej

AKO NA TO:

1.Predhrejte rúru na 200°C, každú rybu prerežte tromi šikmými rezmi na každej strane.

2.Zmiešajte všetky tri formy horčice do homogénnej zmesi a naneste to hrubou vrstvou na ryby s tým že zmes vtlačíte aj do rezov.

3.Jemne potrite plech na pečenie olivovým olejom a pečte v rúre 20 minút.

4.Podávajte s nie príliš výrazne ochutenou prílohou podľa vašej chuti, napríklad s varenými zemiakmi, alebo hlávkovým šalátom bez výrazného dresingu.

PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

Autor: KINO KLUB

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 862
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 383
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 645
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 045
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 900
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 576
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu