napriek tomu, že kombinácia horčice a ryby je pre nás, Slovákov, dosť netradičná, v správnych pomeroch ju zo srdca odporúčam. Stačí len suroviny kúpiť, jednoducho ich zmiešať dokopy, počkať niekoľko minút a chutné jedlo je na stole. Jedna vec je však predsa len dôležitá a to kúpiť naozaj čerstvú rybu.
Pečený pstruh s horčicovou krusťou
SUROVINY (4 porcie):
4 pstruhy - cca 250 - 300 g kus
2 polievkové lyžice plnotučnej horčice
200 g kremžskej horčice
2 polievkové lyžice horčicových semienok
olivový olej
AKO NA TO:
1.Predhrejte rúru na 200°C, každú rybu prerežte tromi šikmými rezmi na každej strane.
2.Zmiešajte všetky tri formy horčice do homogénnej zmesi a naneste to hrubou vrstvou na ryby s tým že zmes vtlačíte aj do rezov.
3.Jemne potrite plech na pečenie olivovým olejom a pečte v rúre 20 minút.
4.Podávajte s nie príliš výrazne ochutenou prílohou podľa vašej chuti, napríklad s varenými zemiakmi, alebo hlávkovým šalátom bez výrazného dresingu.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
Autor: KINO KLUB
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo Zemplína nájdete na Korzári Zemplín.