Korzár logo Korzár Zemplín

Dnes pokrstia Prefajne zemplinske jedzeňe

Michalovce - Prvú originálnu kuchárku v zemplínčine pod názvom Prefajne zemplinske jedzeňe dnes o jedenástej slávnostne pokrstia v Slovenskej

reštaurácii, kde zároveň otvoria tradičný týždeň zemplínskej kuchyne. Knihu sa rozhodla vydať Zemplínska spoločnosť, jej krstnou mamou bude majiteľka Slovenskej reštaurácie a krstným otcom štátny tajomník ministerstva vnútra Martin Pado.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podľa slov PhDr. Viery Čurmovej, ktorá špeciality zemplínskych gazdiniek zozbierala a z výberu najlepších zostavila kuchárku, je v nej 232 receptov od 46 autorov. „Sú tam nielen úplne klasické zemplínske jedlá, ktoré sa ani začínajúcim kuchárkam nemôžu nepodariť, ale aj veľmi originálne druhy, ktoré sú špecifikami niektorých oblastí Zemplína. Kniha prináša z každého roku Zemplína - Horného aj Dolného, to najlepšie a verím, že všetci, ktorí radi varia, z nej načerpajú inšpiráciu. Mnohé skvelé recepty našich predkov, ktoré by možno čoskoro zapadli prachom zabudnutia, sa tak opäť dostanú na naše stoly," uviedla pre KORZÁR PhDr. Čurmová.

SkryťVypnúť reklamu

Ako dodala, kulinári, ktorí majú hlbšie do peňaženky, sa nemusia obávať, lebo väčšina surovín, ktoré budú potrebovať, je bežne dostupná a na rozdiel od mnohých kníh, orientovaných na špeciality zahraničných kuchýň, Prefajne zemplinske jedzeňe nezaťažuje rodinný rozpočet.

Autor: lyv

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 905
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 432
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 269
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 518
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 080
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 935
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 650
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu