Korzár logo Korzár Zemplín

Policajtov ocenili za pokutový guláš

Deviaty ročník súťaže vo varení kotlíkového gulášu sa niesol nielen v znamení gurmánskych a kuchárskych kvalít, ale nechýbal mu aj zmysel pre humor a recesiu.

Policajti. Na súťaži boli prvýkrát, ale s varením kotlíkového gulášu majú bohaté skúsenosti.Policajti. Na súťaži boli prvýkrát, ale s varením kotlíkového gulášu majú bohaté skúsenosti. (Zdroj: mipo)

Odborná porota okrem chuti, farby a množstva ingredencií v guláši hodnotila napríklad aj to, ako vyzerali kuchárky. Súťažiace družstvá si tak odniesli diplomy za najštipľavejší, najsladší, ale aj najerotickejší guľáš.

MICHALOVCE. Súťaž vo varení kotlíkového guláša sa stala neoddeliteľnou súčasťou Jarných trhov. Tohto roku sa zapojilo do súťaže 14 družstiev. Parkovisko pred Mestským kultúrnym strediskom sa v piatok dopoludnia zmenilo na veľkú vývarovňu pod holým nebom. Do súťaže sa zapojili aj pracovníčky Zemplínskej knižne G. Zvonického v Michalovciach, pracovníci Technických a záhradníckych služieb (TaZS), kameramani a redaktori mestskej televízie, politické strany, zástupcovia družobných miest, mestskí a štátni policajti a ďalšie tímy.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Všetci odchádzali s ocenením a spokojní

Predsedníčkou poroty, ktorá okrem chuti a kvality gulášu posudzovala aj prípravu a hygienu prostredia bola riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Janka Stašková. "Hodnotili sme farbu, chuť, najlepší maďarský guľáš, najštipľavejší, ale aj najkrajšie kuchárky. Všetci odchádzali s ocenením a spokojní. Mali sme aj rekordný počet súťažiacich tímov v histórii podujatia," zhodnotil námestník TaZS Miroslav Prada. Do súťaže sa zapojili aj michalovskí policajti. Marek Ihnacik z Odborového zväzu polície vysvetlil, že s varením gulášu majú policajti bohaté skúsenosti. "Prvýkrát sme na tejto súťaži, ale chodíme na rôzne iné podujatia ako napríklad Deň detí, Deň polície alebo výstup na Vihorlat a tam pripravujme guláš aj pre vyše sto ľudí. V našom guláši nechýba cibuľa, kvalitné hovädzie a bravčové mäsko, ale aj divina a vlastnoručne nazbierané huby. Nechýba červená paprika. Guláš musí byť červený a jemné štiplavý a ostatné je tajomstvo," prezradil Marek Ihnacik. Guláš pripravil s tímovým šéfkuchárom Martinom Timkom a ďalšími dvomi policajtmi. Odborná porota udelila policajtom diplom za guláš, ktorý nazvali pokutový.

SkryťVypnúť reklamu

Návštevníci jarmoku degustovali

Mnohí súťažiaci spestrili guláše rôznymi prílohami, ako napríklad čerstvými rusnáckymi pirohmi, maďarskými nokerlami, vínkom a zelerom. Porota posudzovala aj vizuálny prejav a štýl kuchárov, zástery a eleganciu s akou družstvá varili a pripravovali jedlo. Ženské družstvo zo Zariadenia pre seniorov dostalo vďaka pekne upraveným kuchárkam cenu za najerotickejší guláš. Podujatie sa stretlo s veľkým nadšením širokej verejnosti. Po súťaži pripravili organizátori verejnú degustáciu, ktorú si nenechalo ujsť vyše dvesto ľudí.

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 869
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 395
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 616
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 052
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 905
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 590
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu