Korzár logo Korzár Zemplín

Študenti pripravili exotické vianočné ozdoby

Aj Vianoce na Slovensku môžu mať príchuť exotiky. Predviedli to študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach.

Ozdoby. "Reďkvičky, mango, pór alebo aj mrkva môžu poslúžiť ako vianočné ozdoby," ukazuje Robert Čonka.Ozdoby. "Reďkvičky, mango, pór alebo aj mrkva môžu poslúžiť ako vianočné ozdoby," ukazuje Robert Čonka. (Zdroj: mipo)

Aj Vianoce na Slovensku môžu mať príchuť exotiky. Predviedli to študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) v Michalovciach. Pre širokú verejnosť pripravili zaujímavú prezentáciu, ktorá v predvianočnom čase bola inšpiráciou pre mnohých Michalovčanov. Klasické ikebany so sviečkami a tradičné pečivo môžu na vianočnom stole nahradiť aj netradičné vyrezávané ozdoby a dobroty napríklad z manga, ananásu, bieleho melóna a ďalších kúskov ovocia a zeleniny.

MICHALOVCE. Atmosféra Vianoc môže mať aj netradičnú exotickú príchuť. Stačí, ak povolíte uzdu vlastnej fantázii a necháte sa inšpirovať študentmi SOŠOS v Michalovciach.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tí pred pár dňami ponúkli návštevníkom netradičné vianočné inšpirácie. Škola pripravila zaujímavú prezentáciu v Študentskom domove Dúha počas dňa otvorených dverí.

"Ozdobiť si môžete reďkvičky, mango, pór alebo aj mrkvu. Môžu poslúžiť aj ako exotické vianočné ozdoby. Je to také netradičné vianočné aranžmán. Takto upravená zelenina vydrží dlho. Keď začíname robiť ovocie, máčame ho do prípravku, ktorý sa nazýva bielok. Ten sa riedi s vodou, aby ovocie dlhšie vydržalo. Výhodou takýchto ozdôb je, že sa potom môžu skonzumovať. Tieto ozdoby sú vhodné aj ako dekorácie na svadby a rôzne oslavy," povedal 17-ročný študent Róbert Čonka z odboru kuchár-čašník.

Na zdobenie ovocia a zeleniny používajú špeciálne vyrezávacie nože. Výroba niektorých ozdôb trvá necelú polhodinku. Spestrením Vianoc môžu byť aj rôzne kokteilové drinky.

SkryťVypnúť reklamu

Študenti pripravili aj ukážky vianočného stolovania. Stoly ozdobili vianočnými guľami, obrusmi a servítkami. Školu navštevuje 980 žiakov. Riaditeľ Miroslav Sivý uviedol, že škola sa špecializuje najmä na gastronómiu a cestovný ruch, ale aj služby ako kozmetička, vizážistka a odevný dizajn.

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 905
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 432
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 148
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 269
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 518
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 080
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 935
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 650
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu