Korzár logo Korzár Zemplín

Študentov a učiteľov školil český šéfkuchár

Študenti a učitelia stredných škôl s gastronomickým zameraním sa nedávno zúčastnili zaujímavého podujatia, ktoré zorganizovala Stredná odborná škola obchodu a služieb v Michalovciach. Do tajomstiev kuchárskeho umenia zaúčal žiakov a pedagógov český šéfkuc

Varenie. Michalovskí študenti spoznávali nové kuchárske trendy.Varenie. Michalovskí študenti spoznávali nové kuchárske trendy. (Zdroj: mipo)

hár.

MICHALOVCE. Netradičné stretnutie sa uskutočnilo v Centre odborného vzdelávania v Domove mládeže Dúha. Stretnutia so zahraničným šéfkuchárom a ďalšími českými kuchármi majú podľa vedúcej centra Daniely Fajčákovej priniesť študentom nové odborné skúsenosti a prax. Študenti pripravovali špeciality spolu s českým šéfkuchárom Jiřím Švestkom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skúsenosti od profesionálov

"Cieľom tejto akcie bolo oboznámiť učiteľov gastronomických predmetov odborných škôl v regióne, aby mohli tieto vedomosti a zručnosti prednášať na hodinách svojim žiakov. Pri príprave jedál pomáhali žiaci našej školy odboru kuchár, ktorí boli na stáži v hoteli v Českej republike. Kuchári, čašníci a personál sa im tam venujú a dovolia im robiť aj zložitejšie úkony a prípravy jedál," vysvetlila Daniela Fajčáková.

Škola robí takéto aktivity v rámci centra odborného vzdelávania pravidelne. Žiaci už absolvovali stretnutia s viacerými zahraničnými šéfkuchármi.

SkryťVypnúť reklamu

Šéfkuchár z Krkonôš

Jiří Švestka pracuje ako šéfkuchár v Krkonošiach v hoteli v Peci pod Sněžkou. "Slovenská kuchyňa mi nie je až taká cudzia. Ešte za totality som robil v Bratislave na lodi Družba. Rok som robil na Zochovej chate," povedal.

Michalovských študentov a pedagógov chcel naučiť niečo nové. "Nie tradičné české jedlo. Dohovorili sme sa, že nebudeme predvádzať českú kuchyňu, ale niečo nové, čo je trendy. Ukázať, aké možnosti majú kuchári v dnešnej dobe na prípravu jedál," objasnil.

Ako hlavné jedlo pripravil konfitované stehienko z mladého kuriatka zalievané omáčkou zo sušených sliviek rozvarených v červenom víne.

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 766
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 272
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 143
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 254
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 886
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 976
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 824
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 413
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu