Korzár logo Korzár Zemplín

Aj varenie brokolice môže byť zábavné

Žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach ukázali, že aj príprava zdravých jedál môže byť rýchla, jednoduchá a zábavná. Desiatka mladých hotelierov predviedla formou kulinárskej súťaže prípravu špecialít z brokolice.

Študenti. Na snímke hotelier Tomáš Hybala.Študenti. Na snímke hotelier Tomáš Hybala. (Zdroj: mipo)



MICHALOVCE. Študenti pripravovali zdravé jedlá vo štvrtok dopoludnia v priestoroch školy. Špeciality z brokolice mali byť inšpiráciou pre mnohé gazdinky. Akciu pripravila škola súťažnou formou. Žiaci boli rozdelení do piatich družstiev. Každé z nich pripravilo iné jedlo z brokolice. Svoje výtvory potom prezentovali pred verejnosťou a odbornou porotou. Návštevníci podujatia ich mohli aj ochutnať. Porota posudzovala vizuálnu stránku, chuť a použité suroviny.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Študenti: Zvládne to každá gazdinka

"Rozhodli sme sa, že ukážeme brokolicu, ktorá je síce veľmi známa, ale ľudia si na ňu ešte nezvykli vo svojich kuchyniach. Chceli sme, aby ju vedeli chutne pripraviť. Je nielen zdravá, ale aj ľahko stráviteľná. Možno ju využiť pri príprave rôznych jedál ako prílohu, alebo ako hotové jedlo. Cieľom týchto akcií je, aby si žiaci rozšírili vedomosti v príprave jedál a modernej gastronómii," vysvetlila vedúca centra odborného vzdelávania Daniela Fajčáková.

Riaditeľ školy Miroslav Sivý spresnil, že škola chce touto formou propagovať na verejnosti spôsoby zdravého stravovania a prípravy jedál.

Študent Tomáš Hybala nás uistil, že tieto špeciality zvládne každá kuchárka. Pripravil pečeného lososa plneného brokolicou a krevetami: "Brokolica je veľmi zdravá. Obsahuje veľa vitamínov a minerálne prvky. Losos obsahuje omega tri mastné kyseliny, ktoré podporujú krvný obeh. Z hľadiska biopotravy je toto jedlo veľmi chutné a veľmi výživné. Recept nie je zložitý. Príprava trvá iba 20 minút."

SkryťVypnúť reklamu

Autor: mpo

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 842
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 353
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 680
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 039
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 890
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 552
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu