Korzár logo Korzár Zemplín

V Humennom rozbehol výrobu nový mäsokombinát

V priemyselnom parku Chemes v Humennom rozbehol výrobu nový mäsokombinát Althan. Prácu si v ňom našlo už 61 ľudí.

Nová výroba. Na spracovanie mäsa dohliada výrobný riaditeľ František Štefan (vľavo) a riaditeľ Althanu Richard Gavaľa.Nová výroba. Na spracovanie mäsa dohliada výrobný riaditeľ František Štefan (vľavo) a riaditeľ Althanu Richard Gavaľa. (Zdroj: althan)

Časť z nich bola evidovaná na úrade práce. Do roka by chcel podnik zamestnávať stovku zamestnancov.

HUMENNÉ. Od konca minulého roku v priemyselnom parku Chemes rozbehol svoju výrobu mäsových výrobkov nový mäsokombinát Althan.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mäsokombinát patrí pod holdingovú spoločnosť MOF, a. s., podnikateľa Jána Molnára, ktorý pred tromi rokmi predal humenský mäsokombinát Mecom.

„Fabriku sme vybudovali v priemyselnom parku zrekonštruovaním troch budov. Vznikol tak ucelený komplex s najmodernejšou prevádzkou,“ povedal riaditeľ spoločnosti Richard Gavaľa.

SkryťVypnúť reklamu

Dodal, že za myšlienkou vybudovania fabriky je nielen ďalšie využitie kapacít priemyselného parku, ale aj návrat k tradičnej mäsiarskej výrobe v Humennom.

„Ide nám o navrátenie k tradičným receptúram, chutiam a kvalite mäsových výrobkov vyrábaných v Humennom, ktoré postupne začali na trhu vytláčať mäsové výrobky s rôznymi náhradami,“ dodal.

Vízia: Do roka sto zamestnancov

V mäsokombináte pracuje 61 zamestnancov. „Sú to ľudia, ktorí boli prevažne v evidencii úradu práce a z Mecomu,“ poznamenal Gavaľa.

Dodal, že ak sa výrobky na trhu uchytia, výrobu rozšíria. „Budeme radi, ak sa nám to podarí. Do roka by u nás našlo prácu spolu približne sto zamestnancov nielen z Humenného, ale aj regiónu,“ povedal.

Spoločnosť sa zameriava na slovenský trh, buduje obchodnú sieť na východnom a strednom Slovensku. Používajú mäso výlučne zo zvierat zo slovenských chovov.

SkryťVypnúť reklamu

Pod značkou inšpirovanou jedným zo šľachtických rodov, ktorý sa spája s históriou Humenného, začína s výrobou základného sortimentu mäsových výrobkov, ktorý priebežne inovuje a rozširuje.

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 825
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 344
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 733
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 027
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 873
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 523
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu