Korzár logo Korzár Zemplín

Spoznávali našu kuchyňu i kraj

Hotelová akadémia v Humennom prijala v marci 12 žiakov z partnerskej školy Zespól Szkól im. Karola Adamickiego v Sanoku.

Na barmanskom kurze. Europraktikanti absolvovali barmanský kurz.Na barmanskom kurze. Europraktikanti absolvovali barmanský kurz. (Zdroj: mch)

Poliaci v rámci medzinárodnej odbornej stáže získavali praktické zručnosti v školskej reštaurácii a penzióne Siesta, v školskej jedálni i vo vybraných reštauráciách v Humennom.

HUMENNÉ. Počas stáže sa europraktikanti zúčastnili barmanského a baristického kurzu, získali certifikát barmana, baristu a certifikát z odbornej prípravy a dokument Europass – Mobilita.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Oboznámili sa s novými odbornými technikami, metódami a trendmi v gastronómii. Získavali odborné zručnosti v príprave typických jedál slovenskej kuchyne, oboznámili sa so slovenskými zvykmi.

SkryťVypnúť reklamu

Okrem toho poľskí europraktikanti spoznávali život svojich vrstovníkov na Slovensku. Osvojili si základy slovenského jazyka, absolvovali vyučovací deň na škole.

Navštívili Grandhotel Strand vo Vyšných Ružbachoch, hrad v Starej Ľubovni, múzeum v Červenom Kláštore, pivovar Šariš, múzeum vín a krajské mesto Prešov. V Humennom ich v múzeu očarili kraslice, vo Vihorlatskom osvetovom stredisku výstava Spomienky na Humenné v maľbách Margity Krakovskej.

Tradícia bude pokračovať

Projekt umožnil stážistom spoznávať pracovné prostredie a podmienky v iných európskych krajinách, motivoval ich v práci na svojom odbornom a profesionálnom raste, v potrebe sebavzdelávania, sledovania nových technológií a módnych trendov.

V dlhoročnej tradícii projektov budú obidve školy naďalej pokračovať a podporovať tak výmenu skúseností a porovnanie zúčastnených partnerov.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Mariana Chudíková

Najčítanejšie na Zemplín Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 842
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 353
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 146
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 262
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 680
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 039
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 890
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 552
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu